Vores svømmetræning er inddelt i flere niveauer, for at kunne dække alles behov:

• Begynder
  • Kondi
  • Ironman
  • Familiesvømning (-svømmetræner/-program)
  • Bulls (fra 12-24 år)

Til træningen udarbejdes svømmeprogrammer til hvert niveau og vores instruktører giver differentieret vejledning til hver enkelt.

Hvert træningspas indeholder typisk opvarmning, teknik, interval- og udholdenheds-serie.

Sted:
Vi træner om sommeren i Ganløsebadet, der er et opvarmet bassin (28° C) og om vinteren i Ølstykke Svømmehal.

Om de enkelte hold:

Begynder:
Holdet er for begyndere, som ønsker at lære crawl.

Hvert træningspas indeholder typisk opvarmning, teknik og kondi-serier. Der er indlæring af teknik og fejlretning.

Målgruppe: Typiske deltagere på holdet er dig som skal igang med en triathlon og ønsker at lære crawlteknik.

Holdet rummer også motionister, som ønsker kvalitetstræning på et niveau svarende til et begynder motionssvømmehold i en svømmeklub.

Mængde: Holdet svømmer gennemsnitligt 1.000 til 1.500 m pr. træningspas.

Kondi:
Holdet er for all-round svømmere, som behersker én eller flere svømmediscipliner, og med speciale i crawl.

Der vil være fokus på fejlretning og forbedring af teknik.

Målgruppe: Typiske deltagere på holdet er triathleter som har prøve triathlon og stiller mod større mål.

Målparameter: 100 m fri: 1:50 til 2:30 min.

Mængde: Holdet svømmer gennemsnitligt 1.800 til 2.500 m pr. træningspas.

IRONMAN:
Holdet er for teknisk dygtige svømmere, som behersker alle fire svømmediscipliner, og med speciale i crawl.

Målgruppe: Typiske deltagere på holdet er athleter som svømmetræner til deltagelse i triathlon-stævner i klassen; agegroup, rangliste, DM og internationale.

Holdet rummer også tidligere konkurrencesvømmere, som ønsker kvalitetstræning på et mastersniveau i en konkurrence svømmeklub.

Mål parameter: 100 m fri: 1:10 til 1:50 min.

Mængde: Holdet svømmer gennemsnitligt 3.000 m pr. træningspas.

Familiesvømning – Mindre børn & små børn:
Holdet er for hele familien, som ønsker at bruge svømning til motion og en hyggelig stund sammen i vandet.

Der er normalt ikke instruktør tilknyttet, men er der tid kan en instrutør nok give idéer til korte lege-serier med fokus på teknik træning.

Målgruppe: Typiske deltagere på holdet er klubbens helt unge medlemmer fra 7 år og op efter, som skal træne crawl til deltagelse i deres første triathlon-stævne i motionsklassen.

Holdets motto: ”Vi svømmer for at blive triathleter….”

GTC Bulls – fra 12 - 24 år:
Holdet er for all-round ungdomssvømmere, som behersker én eller flere svømmediscipliner, og som har 1. speciale i crawl.

Hvert træningspas indeholder typisk opvarmning, teknik og interval- og udholdenheds-serie. Der er fokus på indlæring af teknik og fejlretning.

Målgruppe: Typiske deltagere på holdet er klubbens unge medlemmer fra 12 til 24 år, som træner crawl til deltagelse i deres triathlon-stævne i motionsklassen eller DM-klassen.

Mængde: Holdet svømmer gennemsnitligt 1.000 til 3.000 m pr. træningspas.

DRY-LAND (Udbydes i perioder):
Dry-land er for alle.

Hvert træningspas indeholder typisk opvarmning og dry-lands serier.

Hvis der er interesse for fysisk træning inden svømning, aftaler vi nogle stykker at mødes. Dry-land er crossfit træning, som styrker core muskulaturen og fungerer rigtig godt som opvarmning til svømmetræningen.

Praktisk information

OBS: På holdet Familiesvømming er det påkrævet, at der er mindst en forældre tilstede ved bassinet.

God sæson til alle ønskes af GTC Trænings-sektionen.