Det lykkes Andreas Schilling fra Fredericia Triatlon Team at vinde Danmarks mesterskabet ved søndagens Tri på Tyren 2018 ved Bastrup Sø. Den fremstormende triatlon komet vinder senior elite-klassen og løb af sted med en stor flot vandrepokal og en rigtig flot penge-præmie check.

Det lykkes Andreas, at kører så stærkt, at han kom under den magiske time rekord i tiden 00:59:53 og satte dermed ny stævnerekord. Hermed slog han Rasmus Henning's 9 år gamle stævnerekord og gjorde rent bord i Ganløse.

16 år i streg heraf 11 år med DM Sprint ved Bastrup Sø ! Tri på Tyren var 3 år gammel, da det i sit 4. år blev DM Sprint i 2006 og siden har der været triatlonfest ved Bastrup sø frem til og med 2015. Fra 2017 er Tri på Tyren tilbage i triatlonsportens super-liga med at være en afdeling i den landsdækkende DM-serien.

Den sædvanlige hektiske opstilling af stævnet tog som sædvanlig fart fra om fredagen før og lørdag aften var stævne setuppet klar til race.

Fra kl. 0800 myldrede stævnepladsen med deltagere, som klargjorde og forberedte sig til at svømme i Bastrup Sø ´s lune vand på over 20 grader. Herefter gik det af sted på cykel to runder på Tyren i alt 23,2 km for så til sidst, at afslutte med 5 km løb på Bastrup stien.

Kl. 10.00 sprang første DM deltagere i vandet i Bastrup Sø. Først de ældste age group deltager i fra+75 år til U23 klassen, og så gik der ellers en ny start hvert 30. sekund de næste mange timer. Deltagerne konkurrerede i enkeltstart sprinttriatlon, hvor de starter enkeltvis og svømmer 750 m i Bastrups sø. Et hurtigt skifte (T1) til cyklingen på cykelruten “Tyren” mellem Bastrup-Nymølle-Ganløse-Bastrup, som køres 2 gange i alt 23,2 km. Igen et skifte (T2) og så på med løbeskoene til en 5 km tur langs Bastrup Søs nordside, 2x ud-hjem og så i mål og vente på at konkurrenterne i samme aldersklasse, der startede før og efter kommer i mål.

Efter alle de voksne var det børn og unge-klassernes tur på ”aspirant-distancen” 375 m svømning-11,6 km cykling-2,5 km løb. Et rekordstort antal deltagere på over 60 i alderen 12-13 stillede til start, heraf mange lokale fra GTC´s Bulls børne & ungdomsafdeling.

De tidligere års tradition med perfekte vejr forhold levede også op til dagen med masser sol og varme og ingen vind.

Elitens race i år vil blive husket for at der blev gjort rent bord i elite senior herre klassen. Dansk mester Andreas Schilling (Fredericia Triatlon Team) i tiden 0:59:53, Nicklas Røssner (Aalborg Triatlon Klub), som kom i mål på anden pladsen i tiden 1:02:26. Hos kvinderne gik 1. pladsen til Pernille Thalund (Aarhus 1900 Triatlon) i tiden 01:10:49.

Der blev i år ikke sat ny banerekord i år i dame-klassen.

I junior pige klassen gjorde lokale GTC´er Augusta Marie Grønberg Christensen sig særligt bemærket med at vinde i tiden 01:11:50. Det betød faktisk også, at Augusta fik en anden plads i elite-klassen for senior damer. Den hidtil bedste bedste placeringen for GTC i kvinde-rækkerne nogensinde.

Ved 1600-tiden var den sidste medalje uddelt og GTC startede på nedtagningen af stævnet og ved 20-tiden var man stort set i mål med oprydningen.

Inden stævne crewet går på sommerferie vil årets stævne blive evalueret. Men målsætningen er allerede, at arbejde for, at Tri på Tyren er tilbage søndag den 19. maj 2019, som sæsonens første åbent vands triatlon.

Afslutningsvis en stor tak til Danmarks bedste officials korps af GTC´er, dommerstaben fra Dansk Triatlon forbund, Nordsjællands Politi – Færdselsafdeling, Benløse Frivillige Brandværn, Kystlivredderne fra Nordkystens Kystlivredder-Klub, Slangerup MC-Touring-club, Idrættens Venner i Ganløse, sponsorer Rema1000 Fløng/Hedehusene, GI32, Caseus Ost, Isgreen Telte, Hansens is, KASA-gruppen, Marthonstock.com. Uden alles hjælp ville afviklingen af TPT ikke være mulig. Sammenlagt var der over 100 frivillige officials i aktion.