Triatlonklubben Ganløse Tri-Center (GTC) har siden 2003 afholdt triatlon-stævnet ”Tri på Tyren” – og for 17. år i træk skal klubben afholde sæsonens første åbent vands stævne i Bastrup sø. For GTC betyder det et stort arbejde og en fantastisk markedsføring af området i og omkring Egedal Kommune, hvor stævnets ruter foregår. For 12. gang er Tri på Tyren også Danmarks mesterskab i sprint triatlon. Klubben skal ligesom i midten af 2000-tallet være vært i en weekend med to DM´er.

Tilmelding - Tri på Tyren er blevet hele Danmarks Triatlon

GTC er arrangør af ”Tri på Tyren”, som gennem årene nu er blevet lands kendt og er klubbens trademark. Det er således 17. udgave af sprint triatlon stævnet i og omkring Ganløse med Bastrup Sø, som stævne centrum.

Årets sprint triatlon i Kongernes Nordsjælland.

Det er meget stor indsats og fornøjelse, at GTC er den klub i den Region Hovedstaden, som er vært for et stævne, som trækker et rekordstort antal deltagere – lige fra motionister til elite landsholdet til regionen.

”Tri på Tyren” konceptet har vi udviklet siden 2003, og har fra starten den standard og kvalitet, at det kan bære at for at være i super ligaen” fortæller Steffen Mattrup Lund-Hansen, som er med i klubbens stævne-sektion. Og forsætter: ”Det kræver stor opbakning fra klubbens 150 medlemmer til at være stævne officials samt alle de eksterne stævne medhjælpere, så deltagerne får de bedste betingelser.

Tri på Tyren tegner til at blive et fantastisk startskud på 2019 tri-sæsonen.

Klubbens store satsning med ”Tri på Tyren” bliver afholdt som enkeltstart på ”sprint-distancen” 750 m svømning og 23,2 km cykling og 5 km løb ved Bastrup Ruin med svømning i Bastrup Sø, cykling på ”Tyren” og afsluttende løb på Mølleå-stien.

LØR-dag den 18/5 kl. 1300 er der starter hvert 30. sekund. Først starter damer og efterfølgende mænd i aldersklasserne med de ældste først.

Børn og unge på aspirant-ruten starter ca. midt i stævneprogrammet, og ruten består af 375 m svømning – 11,6 km cykling – 2,5 km løb. Elitefeltet starter i sidst heat, og præmieoverrækkelse ved fællesspisningen kl. 1800.

For 5. år er der også indstiftet en flot stor vandrepokal, som gives til den hurtigste all over deltagere.

SØN-dag den 19/5 kl. 1000 starter vi på DM klubhold med samme set up i og omkring Bastrup Sø. Svømningen og løb bliver på samme ruter som dagen før. Men GTC arbejder sammen med myndighederne om en anden cykelrute. Det nærmere set up bliver offentliggjort, når alle tilladelser er på plads.

Historisk set blev DM sprint ”opfundet” i Furesøbad i år 2000, hvor DM hold konkurrenceformen for første gang blev afholdt i Danmark. DM hold har været i Ganløse 5 gange, og vender nu i 2019 tilbage til Ganløse i håbet om, at få alle medlemmer i tri-klubber i Danmark til at skyde trisæsonen i gang med et brag af en stævneweekend.

Idrætsformanden Steffen Mattrup Lund-Hansen afslutter presse-bulletinen: ”Med det store ryk ind af medlemmer klubben har fået i forbindelse med den stigende interesse for sport og motion i Nordsjælland – er vi nu blandt de største som gør, at vi kan ”løfte” store opgaver, som med at afholde DM stævner med høj kvalitet, hvilket skyldes den enorme stævne erfaring klubben er i besiddelse af med ikke mindre end afholdelse af over 87 idrætsstævner siden klubben blev stiftet i 1994 i skydekælderen på Ganløse Skole”. Dernæst er klubben med sin store børne & ungdomsafdeling GTC Bulls blevet en ”ruge-kasse” for nogle af landets kommende super atleter.

Stævnet drives af ulønnede, frivillige kræfter og overskuddet går ubeskåret til Ganløse Tri-Centers foreningsarbejde, herunder til udvikling af vores ungdomsafdeling.

Der er af Skov og Naturstyrelsen givet tilladelse til højest 800 deltagere.

Stævneprogram 2019 og info om klubben findes på stævnesitet

www.ganlose-tri.dk